familiesnel
De laatste loodjes

Donderdag 18 december, (34 weken - 3 dagen) in tegenstelling tot het laatste stukje mocht ik toch naar huis. Voorwaarde was afgelopen dinsdag dat de echo van woensdag en het bloed + urine onderzoek van donderdagochtend goed waren. De echo was gisteren prachtig, baby 1 is nu ongeveer 2400 gram en baby 2 is iets kleiner 2130 gram. Een eenling 34 weker baby hoort nu ongeveer 2200 gram te wegen, dus die kids komen helemaal niets te kort in mijn buik! Dat het nu echt een keizersnede gaat worden komt steeds meer vast te staan, baby 1 ligt echt nog in stuit en ze hebben niet veel ruimte meer om te draaien. Mijn bloedwaardes van vanmorgen waren ook goed en dus mocht ik naar huis! Hb 6,7 en geen leverfunctiestoornissen. Nu eenmaal thuis moet ik wel rustig aan doen en aankomende woensdag moeten we weer voor controle komen. De gynaecoloog probeert toch te streven naar de 37 weken, dat zou op 5 januari zijn.....of ik dat ga redden? Ik heb de laatste dagen steeds meer flinke harde buiken dus er begint wel beweging in te komen denk ik!

Zondag 21 december, (34 weken - 6 dagen) het gaat heel goed thuis. Ik geniet enorm van alles hier, mijn waterbed en ons bubbelbad! Echt zalig om daar weer in te kunnen. Mijn bloeddruk is netjes 120/70 en ik heb het idee dat ik niet veel meer vocht vast ga houden. Mijn handen doen wel veel pijn, vooral als ik mijn vingers moet buigen, dat schijnt allemaal van het vocht te komen. Sinds gisteren ben ik er voor 100% zeker uit dat ik a.s. woensdag de verloskundige om ga kopen, ik wil heel graag dat ze de gynaecoloog gaat bellen om een datum te plannen voor de keizersnede. Het wordt me echt wel heel erg zwaar nu.

Maandag 22 december, (35 weken) Vanmiddag zijn we naar de verloskundige geweest ipv woensdag omdat ik er een beetje doorheen ga zitten. Al mijn controles waren goed, ook mijn bloeddruk. Ze kon zich goed voorstelen dat ik het nu niet meer zo trek en zei ook dat daar alle redenen voor waren bij nu 35 weken. Mijn klachten zijn er niet voor niets en geven aan dat het best veel gaat worden nu. Afgesproken om maandag bij de gynaecoloog een keizersnede datum te prikken en ze zei al dat dat ook best de volgende dag zou kunnen zijn als ik duidelijk mijn grenzen aan geef. Ze zei al dan ben je 36 weken met grote baby's daar zal de gynaecoloog echt wel aan meewerken. Voor 17 uur 's middags hebben we dan nog een afspraak staan voor bij de verloskundige om de poli afspraak door te spreken, als er dingen zijn waar we niet helemaal mee uit de voeten kunnen dan gaan zij er verder achteraan. Mocht ik eerder dan maandag problemen krijgen dan kon ik haar bellen, zelfs op het spoed nummer lief hè?

Dinsdag 23 december, (35 weken - 1 dag) gisteravond en vannacht heb ik besloten om de 37 weken vol te gaan maken, hoe? Dat weet ik nog niet maar ik wil het gewoon. Maandag moeten we maar een datum plannen voor de keizersnede voor de week van 5 januari, dan ben ik 37 weken. Ik heb wel het idee dat ik dit vaak tegen mezelf moet gaan zeggen om hier overtuigt van te blijven!!

Donderdag 25 december, (35 weken - 3 dagen) 1e kerstdag! Zwanger en thuis, zalig zeg. De kids bewegen veel maar ik zie ze deze dagen niet komen hoor, geen kerstkindjes dus!

Maandag 29 december,  (36 weken) Yes! vandaag de 36 weken grens, iets wat ik zelf perse wilde halen. Vanmorgen zijn we bij de gynaecoloog geweest (vervangende arts) en die had ook meteen zoiets van laten we maar snel een datum plannen. Die datum is er voor ons nu ook maar houden we nog voor onszelf! Gek hoor om te weten wanneer we 'echt' papa en mama zullen zijn.....

Dinsdag 30 december, (36 weken - 1 dag) vandaag gebeld door het opname bureau van het ziekenhuis, de datum voor de keizersnede is gewijzigd en we konden zelf kiezen wanneer het nu ging plaatsvinden.....alsof je een ander brood besteld bij de bakker omdat het bruin op is.....

Donderdag 1 januari 2004, (36 weken - 3 dagen) GELUKKIG NIEUWJAAR! Hier een rommelende buik, wakkere kids en soms wat bloedverlies.....misschien gaat de bevalling zich zelf nog aankondigen......

Vrijdag 2 januari, (36 weken - 4 dagen) vanmorgen moest ik me melden bij de afdeling opname in het ziekenhuis om daarna een gesprek te hebben met de anesthesist, ik had al flink de zenuwen maar het gesprek heeft het eigenlijk nog erger gemaakt. We komen de lift uit op het OK complex en meteen overvalt die geur me, bibbers en ik wilde niets liever dan rechtsomkeert naar huis. Edwin heeft me meegesleept want het moet toch gaan gebeuren de keizersnede over enkele dagen. Vol van stress met de anesthesist gesproken en toen ik voor de zekerheid vroeg of ze wel wilde wachten met de ruggenprik tot Edwin bij me was vertelde ze dat a.s. vaders er helemaal niet bij aanwezig mogen zijn! Nou daar kwamen te tranen want zonder Edwin onderga ik het echt niet, nu staat er mooi in mijn status UITZONDERING echtgenoot mag aanwezig zijn bij ruggenprik. Wat een neuroot zullen ze wel denken.......Verder mag ik de nacht voor de operatie nog lekker thuis slapen.

Zondag 4 januari, (36 weken - 6 dagen) hoezo praktisch om je bevallingsdatum gepland te hebben? Ik vind het vreselijk, wat een zenuwen!!!!

17.00 uur net terug uit het ziekenhuis, we zijn op de afdeling geweest voor het opname gesprek en de controles. Ik schijn ineens antistoffen in mijn bloed te hebben, waarschijnlijk door de anti-D injectie maar omdat ze dat helemaal uitgezocht moeten hebben voor ik geopereerd word moet er zo laat mogelijk nog bloed geprikt worden. Om die reden moeten we morgen om 6.45 uur al in het ziekenhuis zijn! Omdat de mevrouw die voor mij een keizersnede zou krijgen al bevallen is weten ze ook niet hoe laat wij aan de beurt zijn.....we houden het spannend!