familiesnel
De eerste 2 weken

Dinsdag 6 januari, (1 dag oud) Voor ons allemaal een vreemde nacht. Edwin zat thuis alleen en nog vol adrenaline waardoor hij laat pas ging slapen. Ik ben erg beroerd nog geweest, vooral de misselijkheid bleef aanwezig en ook de kleintjes miste vast mijn warme buik. Elke 3 uur heb ik ze gevoed met hulp van de verpleging, gelukkig kon ik al aardig op mijn zij draaien. Om 9 uur heeft Edwin in Blaricum onze 2 kleintjes aangegeven in het gemeentehuis en daarna kwam hij lekker naar ons toe. Hij heeft op mijn kamer Marijn en Nienke in bad gedaan. Ik ben de hele dag nog erg moe geweest en ook nog erg bleek schijnt maar ik heb gelukkig weinig pijn gehad en zat daardoor om 9 uur 's morgens al lekker op een stoel, nog geen 24 uur na de keizersnede. Mijn Hb is stabiel gebleven 6,3 en dus mocht ook het infuus eruit.

Woensdag 7 januari, (2 dagen oud) Vanmorgen is de catheter uitgegaan, nu heb ik weer een goed excuus om uit mijn bed te komen. De verpleegkundigen vinden dat ik al erg mobiel ben en meer rust moet nemen maar ik voel me gewoon erg goed. Zonder die kleintjes in mijn buik heb ik nu al veel meer vrijheid. Mijn hormonen zijn ook dwars vandaag en ik irriteer me erg aan hun voedingsbeleid, iedereen zegt weer wat anders terwijl ik blijf zitten met 2 onrustige, hongerige kinderen. De gynaecoloog komt langs en ik vraag hem of ik morgen naar huis mag? Iedereen denkt dat ik een grapje maakte maar ik was bloed serieus. Als ik goede thuiszorg heb en de kids morgenochtend niet teveel zijn afgevallen mogen we naar huis. Dat lucht op en ik voel al veel spanning van me af vallen. Voor de zekerheid en om ook de kleintjes wat meer tevreden te stellen geven we ze dmv vinger feeding wat extra voeding na de borst, zo zullen ze morgen vast gegroeid zijn en zal hun gelige huidskleur ook niet erger worden. Ik vind het prima, als we morgen maar met Edwin mee naar huis mogen 's morgens.

Donderdag 8 januari, (3 dagen oud) Vandaag een spannende dag, mogen we naar huis of niet? Vannacht de kleintjes na de borstvoeding nog bijgevoed en vervolgens ook nog eens gekolfd. Om 9 uur naar de kinderarts en die geeft ons fiat om lekker naar huis te gaan! Heerlijk ik mag weer naar mijn eigen stekkie met de grootste rijkdom die er maar bestaat, onze 2 kleine kindertjes. Rond 11 uur zijn we thuis en mam komt een mooie bos bloemen brengen. Edwin heeft het hele huis binnen en buiten versierd en ik voel meteen de tranen al opkomen, wat is dit geweldig zeg! Tegen 13 uur komt onze kraamverzorgende Ruth, een kanjer en niet voor niets tot kraamverzorgende van Nederland een paar jaar terug gekozen. Binnen 2 uur is er structuur en regelmaat ons mijn huis en pakt Ruth meteen de borstvoedingsproblemen aan. Wat voel ik me gerustgesteld nu zei mij het een en ander heeft uitgelegd en voorgedaan, we kolven niet meer en gaan vandaag elke 3 uur aanleggen.

Vrijdag 9 januari, (4 dagen oud) Vanavond voor het eerst even tijd om alle e-mails bij te lezen, wat een reacties hebben we gehad zeg! De kids doen vandaag erg goed goed best en slapen een paar uur samen waardoor we weer even tijd hebben voor iets anders.

Vannacht was onze eerste nacht thuis met zijn 4-tjes en daar moesten we allemaal wel even aan wennen. Tot kwart over twee hebben we vooral de kleintjes moeten troosten en toen hebben we ze in ons bed erbij gelegd waarna het meteen stil was. Lekker een kussen tussen ons in met de 2 kleintjes erbij hebben we toch een paar uur kunnen slapen. Vanmorgen is Nienke in bad geweest en Marijn mag morgen zwemmen, allebei waren ze vandaag ongeveer 30 gram gegroeid. Marijn weegt vandaag 2930 gram en Nienke 3090 gram. De borstvoeding komt op gang en dat is ook te merken aan Nienke en Marijn, die zijn een stuk rustiger en ontspannen geworden. Nu lekker drinken en doorspoelen, dan verdwijnt de gele huidskleur ook snel. Vanmiddag zijn Nienke en Marijn ook gepest met de hielprik al was het voor mij erger dan voor hun geloof ik. Ik had meer tranen in mijn bed dan zij in de babykamer. Edwin is erbij geweest, ik heb gevraagd of ze het niet bij me wilde doen dat kon ik niet zo goed hebben.

Zaterdag 10 januari, (5 dagen oud) Vannacht vaak gevoed, vooral Nienke kwam elke 2 uur en Marijn kwam om de 3-4 uur. Toch best goed geslapen, ik was ook zo moe! Edwin heeft het vannacht allemaal geregeld, ik had af en toe echt zoiets van wie moet ik nu weer voeden? Gelukkig maar want zo zijn mij ook de spuitluiers van Marijn mij bespaard gebleven! Marijn heeft bij Edwin 2 x het hele aankleedkussen onder gepoept, hihi! Vanmorgen voor het eerst een van mijn eigen kleintjes in bad gedaan, Marijn heeft er van genoten maar ik had het zweet op mijn rug staan, wat is dat toch anders dan dat je op je werk een kleintje in bad stopt. De rest van de dag is heel kalm verlopen, allebei slapen ze nu na de voeding vrijwel meteen en dat dan zo'n 4 uur! Marijn is vandaag 70 gram gegroeid (nu 3000 gram) en Nienke 30 gram (nu 3120 gram), de borstvoeding is duidelijk op gang gekomen!

Zondag 11 januari, (6 dagen oud) Vannacht om 3 uur en 6 uur gevoed en verder hebben we allemaal lekker geslapen. Vandaag zou Nienke in bad gaan maar de eerste vergissing is al gemaakt, we hadden Nienke al gewassen en toen Marijn aan de beurt was bedacht Edwin dat er iets niet helemaal goed was gegaan. Dat zal ons nog wel vaker gebeuren denk ik. Vandaag gaan mijn hechtingen eruit en dat is het laatste dan, voorlopig geen polonaise meer aan mijn lijf! Marijn weegt vandaag 3050 gram en Nienke 3180 gram.

Maandag 12 januari, (7 dagen oud) Gisteravond ben ik met Nienke onder de douche geweest, dat vond ze zalig! Marijn is vandaag op zijn geboortegewicht, precies 1 week na de geboorte! Zijn navelstompje is vanmorgen ook afgevallen, helemaal een eigen mensje is het nu! Nienke weegt vandaag 3230 gram. Sinds vanmiddag zijn we ook zonder onze fantastische kraamhulp Ruth, wat zal het morgen tegenvallen zonder haar.

Dinsdag 13 januari, (8 dagen oud) Onze eerste dag samen als gezinnetje, wat een zalig idee. Ik voel me goed en wil lekker aan de slag met de kids en het huishouden, daarin word ik wel terug gefloten want het was iets teveel. 's Middags maar weer naar bed geweest en even geslapen, ik werd wakker toen de huisarts langskwam om bij de kids te kijken. Ik voel vandaag mijn buik behoorlijk, meer iets van flinke spierpijn maar dat schijnt te komen omdat ik meer in beweging kom.  's Avonds komen pap en mam langs, we hebben heerlijk ontroerd alle (operatie) foto's van de eerste dag zitten kijken.

Woensdag 14 januari, (9 dagen oud) Mijn hormonen razen nog lekker dwars door mijn lichaam heen, ik kan geen eigen keuzes maken en vergeet continue allerlei dingen. Hoop maar dat het snel wat stabieler wordt in mijn lichaam al is dat natuurlijk best even vreemd na zo'n lange tijd van hormoon gebruik en een zwangerschap. De kids slapen vandaag netjes zo'n 4 uur en melden zich dan voor de voeding, Nienke is ineens ook veel meer wakker en alert na een voeding. Mam heeft Nienke in bad gedaan, was erg gezellig zo samen.

Donderdag 15 januari, (10 dagen oud) Vannacht een goede nacht gehad, om 3 uur en 6 uur gevoed en daarna nog tot 9 uur even 'uitgeslapen'. Nienke mee onder de douche genomen en Marijn is door Edwin in bad gedaan. Nienke haar navelstompje is nog steeds niet afgevallen.... Sinds vandaag past mijn spijkerbroek ook weer, wat een heerlijk idee om weer eens andere broeken te kunnen dragen! Vandaag of morgen komen de foto's op de website, eindelijk even wat tijd en zin gehad om dat uit te zoeken.

Vrijdag 16 januari, (11 dagen oud) Vannacht hebben we het uitgeprobeerd om de een de fles en de ander de borst te geven om sneller weer te kunnen gaan slapen, het lijkt wel wat. Nienke wordt door oma Anje in bad gedaan en ook haar navelstompje is nu afgevallen.

Zaterdag 17 januari, (12 dagen oud) Vanmorgen geen sopbeurt voor de kids want we zaten in de hele straat zonder stroom. Koud in huis en zelfs geen mogelijkheid om de (electrische) kruik op te warmen. Om 9 uur stond ineens de Nuon voor de deur en ze kwamen noodstroom aanleggen bij ons, had de overbuurman geregeld. Zo lief, wij een warm huis en tevreden kids en uiteindelijk was pas om half 3 alles weer gemaakt.

Zondag 18 januari, (13 dagen oud) Prachtig weer vandaag en daarom mochten we vandaag voor het eerst met zijn allen naar buiten! We hebben heerlijk hier in het park gelopen en zijn daarna nog even bij de opa's en oma's langs gewandeld. Nu liggen de kids nog te slapen in de wagen, 4 uur na het laatste voeding bij opa en oma van Zanten, wat is dit genieten!

Maandag 19 januari, (14 dagen oud) Vandaag zijn onze guppie's alweer 2 weken oud, het gaat wel erg snel hoor. Pap en mam gaan morgen 2 weken op vakantie en ze zijn vanmiddag even langs geweest. Mam heeft Nienke in bad gedaan en pap Marijn. Morgen gaat ook Edwin een hele dag naar zijn werk, ineens ben ik dan helemaal alleen thuis.....